skip to Main Content

Luft vatten värmepump aroTHERM Split

Energieffektiv och fryssäker

700 gånger mer miljövänligare än tidigare med det nya köldmediet R290

Utvecklad och tillverkad av Vaillant inom EU

Kan kombineras med solceller

Hög verkningsgrad och låga driftkostnader

Tyst drift – passar även i tätbebyggda områden

För utbyte eller nybyggnad

Med den nya aroTHERM Split luft vatten värmepumpen sparar du upp till 75% av uppvärmningskostnaderna – samtidigt som du gör miljön en tjänst – då värmepumpen effektivt utnyttjar solenergin som finns lagrad i utomhusluften och omvandlar den till ett skönt inomhusklimat: värme på vintern och varmvatten året om.

Split tekniken:
något bra som nu blivit ännu bättre

Utvecklad i Tyskland, tillverkad i Europa: precis som vår första aroTHERM, som bevisat sin utmärkta förmåga tusentals gånger, har aroTHERM Split med köldmediesplit teknologin hög verkningsgrad i flera olika effektområden. Den höga kvaliteten säkerställer många års problemfri drift och de nya tekniska lösningarna tillsammans med förbättrade och optimerade komponenter minimerar dina värmekostnader långt in i framtiden.

Installationen: mer flexibel än någonsin

Tack vare den nya teknologin kan utomhusdelen placeras upp till 25 meter från inomhusdelen. På så sätt kan du säkert hitta en lämplig plats att placera utomhusdelen på.

I drift: tystare än någonsin

Som en av marknadens tystaste luft vatten värmepumpar är aroTHERM Split perfekt för små tomter i tätbebygda områden. Till och med på ett avstånd av bara några få meter så hörs inte mer än ett litet brus. Inomhus är det ännu tystare.

Värde för pengarna: mer än någonsin

Med aroTHERM Split får du den senaste tekniken till en rimlig kostnad. Installationen är snabb och enkel och de framtida underhållskostnaderna är minimala.

Värme och vattenkomfort på en liten yta

På samma sätt som aroTHERM, består en aroTHERM Split av två delar. Värmepumpen som installeras utomhus och en inomhusdel, uniTOWER, som är ungefär lika stor som ett kylskåp. Det blir gott om utrymme över till annat och den inbyggda varmvattenberedaren täcker varmvattenbehovet för en familj på fyra personer.

Om behovet av varmvatten skulle vara större kan du välja vår Hydrauliska Station som inomhusdel istället och komplettera med en större, separat varmvattenberedare som till exempel vår uniSTOR.

Med den nya teknologin kan du enkelt välja om du vill använda den inbyggda elpatronen i uniTOWER eller den Hydrauliska Stationen som tillsatsvärme eller en extern värmekälla.

Ännu effektivare i ett system

aroTHERM Split är en riktig lagspelare som arbetar väldigt bra med tillsammans andra Vaillantprodukter. Från elkassetter och solceller, till solfångare och ventilation, upptäck våra smarta systemlösningar för ännu effektivare uppvärmning inklusive styrning på distans via app.

Vi ser fram emot att
komma igång med ert projekt!
Inget projekt är för litet för att inte ses som en möjlighet eller för stort för att inte ses som en utmaning.
Back To Top